mandag, januar 30, 2006

Vinter, klede

Det er i samtalen dei gode innsiktane kjem:
- Ein burde gå oftare i bunad no som det er vinter.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

To samar:
1:-Vi har ingen sommer hatt, og nu så er det vinter.
2:-Ka ska vi med sommerhatt, nu som det er vinter?

12:33 p.m.  
Anonymous ragnfrid said...

nei, nei, nei! Den endar jo med: - nu som det er vinterstid.
Trykk på VI og KA.
For alle som ikkje skjønar nokon ting: denne vitsen var på standarreportoaret i lektorslekta eg voks opp i. Eg seier velkomen i bloggosfæren til (første)lektorane over seksti!

10:58 p.m.  
Anonymous førstelektor over seksti said...

Nei, her er noko feil. Rytmen haltar. Vitsen er slik: To samar treftest på vidda då den eine sa ettertenksom til den andre: "Og no det går mot vinters tid, og vi har ingen sommer hatt."
Då svarer den andre spørrende: "Ka du skal med sommerhatt, no det går mot vinters tid?"
Elles var no dette ein kommentar mal à pro pos, all den tid det dreide seg om "bunad om vinteren". Eg vil no seie at dei vide og side skjørtan er upraktisk i djupsnø og på glattis. I alle fall må ein ha god glattiskompetanse, for å berge seg uskadd over tunet. Men det trur eg alle bunadselskarar har. Dei er jo fødd med ski på beina, og har balansen inne frå første stavtak.

8:08 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Min fetter nils jouvna påstår at kofte er det beste å ha på seg på fjellet, også om vinteren. Samekofte og bunad er ikke er helt det samme, men siden dere først hadde blanda samer inn i diskusjonen....

12:24 a.m.  
Blogger Ragnfrid Trohaug said...

Det har nils jouvna helt rett i, vil jeg tro. Med skaller og sennagress og hele balletten. det burde vært snø, og vi burde hatt skaller.

8:17 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home