torsdag, januar 19, 2006

Oljeberget

Ja, helt riktig: Jeg tok meg selv i å sitte aleine ved kjøkkenbordet, mens jeg hørte på det som kunne vært en transistorradio; han Stoltenberg sang så kjent; automatisk, høyt og tydelig stemte jeg i . Så sang vi Frihetens Forpost i lag, han Stoltenberg og jeg, mens tårene rant.

15 Comments:

Blogger Espen said...

Man skal jo passe seg for å snakke hardt til folk som gråter. Og det er nå heller ikk det jeg vil gjøre.

Men det er denne Stoltenbergfilmen ...

Hvordan ville vi ha reagert om de var andre statsledere enn vår egen som fikk en egen film om seg? Jeg synes dette vitner om en kritisk sløvhet at INGEN har reist dette perspektivet.

Men sangen er jo ok den.

12:36 p.m.  
Anonymous Frøydis said...

Jeg syns det er veldig vanskelig at filmen ser bra ut. Det går jo ikke ann å gå på kino for å se på Stoltenberg i timesvis, jeg kan ikke gå å se den på kino! Men jeg har litt lyst, arrgh.

Jeg tror at hvis det hadde blitt lagd en sånn film med Kjell Magne ville jeg tatt imot nyheten med vantro. Jeg hadde kanskje brent plakater og brosjyrer som reklamerte for filmen. Denne regjeringa ødelegger dømmekraften min, min erkefiende sosialdemokraten er plutselig min venn, arrggh igjen!

Frøydis

3:18 p.m.  
Blogger Sara said...

Det kan vel ikke være dårlig at ens egen side har bra propaganda. Tørk tårene og gni deres urinsure små hender istedet.

3:42 p.m.  
Anonymous ragnfrid said...

He,he. Til Espen: Jeg husker det var ganske stor jubel på venstresida da Castrofilmen kom (bortsett fra Synnik som var veldig kritisk, og det med rette). Dessuten: Vi må ha heimallsang snart.

Frøydis: Jeg foreslår dragpåkledning på kino, det løser de fleste problemer; du får bare late som ingenting etterpå. Dømmekraft er en pussig ting, men venner er bra.

Sara: Har prøvd både såpe og den våtservietten med påskriften "Wash away your sins" som du gav oss i Køben for halvannet år sida, men det hjelper ikke.

8:24 p.m.  
Blogger Espen said...

Heimallasang: joda! (men trist at det ikke finnes karaokeversjoner av disse låtene).
La dette være sagt: Jeg så aldri og hadde aldri lyst til å se Castrofilmen da den gikk på Kino. Og jeg regner meg fortsatt som en del av venstresida.

Rød, blå eller brun. Jeg liker ikke propaganda, og særlig ikke når den er skjult som dokumnetarfilmkunst (nå skal jeg nå se filmen, før jeg kaller den propaganda).

10:31 p.m.  
Anonymous ragnfrid said...

Ja, la oss se filmen. Jeg er helt enig i det du sier om propaganda, og Castrofilmen var et glimrende eksempel på dette. Men posten min handler mest om gleden over å høre en sang på radio som man faktisk kan teksten på, og lengselen tilbake til noe som har eksistert og aldri skal gjenoppstå i samme form. For kommer jeg til å spille rollene som "Blekkulf" og "negergutt på benken - et stykke om apartheid" på Folkets Hus igjen? Neppe.

12:44 a.m.  
Blogger Espen said...

Nei. Blekkulf" og "negergutt på benken - et stykke om apartheid" bør nok ikke gjøres i Folkets Hus. Det bør helt klart bli en film.

11:16 a.m.  
Blogger Sara said...

Ragnfrid: KA HAR DU GJORT; HÆH?

Espen:Jeg bruker propaganda løst her. Men vi kommer ikke utenom at vi delvist lever i en medieskapt virkelighet, og der teller det faktisk hvem som sier hva i media, selv om effekten ikke nødvendigvis er simpel og målbar. Jeg skulle gjerne sett SV ha en bedre mediestrategi f.eks.

Med SV er det det omvendte problemet hvis man sammenligner med reklameindustrien som kommunikasjonsfelt - produktet er bra, fremstillingen til tider elendig.

3:59 p.m.  
Anonymous ragnfrid said...

Sara, vet du ikke at jeg, i likhet med pater familia, har en strålende fortid her
Paters var her

7:19 p.m.  
Anonymous Frøydis said...

Jeg har noen kjempeflotte rapporter fra de danskene om barnearbeid. Både i tegneserieformat og i pedagogiske fortellinger for barn. Fortellinger med fine tegninger om hvor mye gaver danske barn får og om hvor lite de som lager lekene har. Og et hefte for de litt eldre med hjerteskjærende øyenvitneskildringer om branner på kinesiske fabrikker. Disse burde blitt oversatt til norsk.

10:22 a.m.  
Blogger Ragnfrid Trohaug said...

Jeg vil tro at den norske Framfylkingen muligvis har oversatt disse. Når man skal snakke alvor, må jeg si at jeg er utrolig takknemlig for å ha fått en så fin oppdragelse og barndomstid (fra jeg var 7-16)gjennom Framfylkingen; fine, bevisste voksne som tok oss på alvor og både innførte oss i demokratisk tankegang, turgåing og bållaging, samt musikk og teater. Jeg håper jeg kan være, og er, en like fin voksen og et like godt forbilde for den oppvoksende slekt som de voksne i Hunstad Framlag. Foreldre som både stemte SV, SP og til og med Høyre hadde barna sine i Framlaget, fordi det var en så positiv og fin organisasjon. Det ble en patosfylt, men ektefølt og inderlig kommentar! Fram, Kamerater!

12:07 p.m.  
Blogger synnik said...

denne debatten er sikkert over nå; jeg kom imidlertid ikke med før nå (for jeg er nesten aldri mer på internettet, juhu). Jeg er skeptisk til Oljeberget, mest fordi gliset til hun Aslaug som har laget den av en eller annen grunn minner meg om noen konforme tannlege naboer jeg en gang hadde, med nordvestlandsdialekten jeg har så mange fordommer mot og pastellfarvete klær som er både Vero-Moda-moderne og allværs-aktige: Den filmen kan ikke være intelligent tenker jeg, og så tenker jeg at det er en sur og skeptisk tanke som sikkert bare espen søbye og den slags elitister tør uttrykke og så videre og så videre. Og Stoltenberg: han er jo grei, han er jo sympatisk, ja han er tilogmed sikkert morsom!!!! Hvis jeg skulle invitert to av Norges politikere på middag måtte det jo blitt jens og heikki holmås. eller noe i den (mun)duren. dvs. Men likevel kan jeg ikke si annet enn at min 8foreløpige) anelse om at vi lever i enb mer og mer reføydalisert tid, der avstanden mellom den opphøyde, idealistiske sfære og folk flest, de som lever i synden og eter flesk og smør, øker. Frelseren Stoltenberg; æsj.

3:33 p.m.  
Blogger Ragnfrid Trohaug said...

Og vi som skal spille spill sammen på premieredagen!
Jeg er mest glad for middag med dere, det holder for meg

3:51 p.m.  
Blogger MGL said...

Jeg så Stoltenberg på Nytt på Nytt en gang. Han var faktisk jævlig morsom. God timing, og til og med noen groviser, såvidt jeg husker.

12:31 p.m.  
Blogger synnik said...

men nå er det noe med den intimiteten. har det at stoltenberg er morsom, sympatisk, grei og pen noe som helst å gjøre med hvorvidt mindre blir et mer eller mindre rettferdig og godt land for alle å leve i.
på den ennen side, jeg har ikke sett den, er visst filmen ganske ærlig og forteller om at stoltenberg egentlig har lite han skulle sagt fordi pengene styrer landet. det sa også maktutredningen og er forsåvidt gammelt nytt, men jeg antar at flere går på kino enn å lese den. så da så.

2:16 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home