fredag, januar 27, 2006

Først & Sist

Ja, heilt riktig. Eg sitt i studio og samtalar med Skavlan i kveld.Det gjer også Hilde Sandvik.


PS! Med mindre det i løpet av dagen skjer noko i verda som er viktigare enn nynorsk er vi der. Flyet går straks. DS!

8 Comments:

Blogger Moon said...

Takk for sist, og hurra for nynorsken og deg og Hilde! Skal reisa til Mormor for å sjå Ü

Ps. Nydeleg artikkel, skjønnlitterært om skjønnlitteratur.

3:25 p.m.  
Blogger Espen said...

Skravlan suger lut! Det stinkar sjøvopptatt 90-tall!

Men nynorsk i Skravlan? Reknar med det anten vert latterliggjering eller stort fokus på personane dykkar.

Lykke til!!!

3:59 p.m.  
Blogger HPL said...

Og der var det ferdig.
Godt jobba, Ragnfrid!

10:15 p.m.  
Blogger synnik said...

jeg så det og du gjorde deg bra (!), så bra ut og fikk lurt med noen gode poenger, selv om debatten var vel tom og han Hegge fikk stå litt vel uimotsagt særlig på det der med at nynorsk er minoritetsspråk. det er jo kanskje det om en ser på bruken, men det er jo mye mye mer enn det også. (og hvem sutret? så vidt jeg hørte var det jo mer Hegge enn dere...) Jeg vet om få andre minoritetsspråk som er så godt representert i det offentlige ordskiftet etc. etc. Han og amøbe-skavlan (sit. en annen vi kjenner) ødela endel der.
men altså; vel overstått talk-show

12:33 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Hei Ragnfrid! Jeg synes Skavlans prioriteringer var litt merkelige. De kjedelige walk-about-fyrene fikk meg nesten til å slå av. Så trekte han langhalm på en Rimi-Hagen som tydelig kjente seg ille ved, i intervjusituasjonen, der han sto og snakket ut i tomme luften i Davos. "Du ser meg, men jeg kan ikke se deg," sa han forklarende og unnskyldende, mens. Skavlan fortsatte å tarmspørre, og hale ut verdifull tid. Vi ville mye heller ha sett og hørt mer av deg og Hilde Sandvik. Dere var rolig og avbalansert, og lot dere ikke vippe av pinnen eller gå i sidemålsfella. Jeg likte godt at du sa at emnet ofte bestemte målforma - litteratur på nynorsk, og brev til likningskontoret på bokmål. Men det beste var fotballmetaforen om å være god på både høyre og venstre fot. Den kommer jeg til å adoptere, jeg skal også referere hvem jeg har den fra. En god skribent bør ha som mål å bli like god i bokmål som i nynorsk. Den likte jeg! Si i fra når du kommer på TV neste gang, så skal vi benke oss.

5:15 p.m.  
Anonymous ragnfrid said...

Takk, takk. Eg har enno ikkje sett det, og hadde uendeleg meir eg hadde lyst å seie. Det er noko med talk show-formatet som gjer at ein bli sitjande med orda framst i munnen, men dei kan ikkje kome ut fordi samtalen skal gå i ei bestemt retning og ikkje skal utfalde seg i lang tid. Men eg er glad for å ha testa det, vore der og samstundes sagt noko om nynorsk i beste pizzasendetid, til eit publikum som ikkje nødvendigvis les KKampen, Morgenbladet, etc.etc. Men eg er einig med Synnik om at debatten burde hatt ei anna djupn. Klart det hadde vore stilegare å snakka meir og djupare om nynorsk, enn om Davos. Elles kan eg fortelje tante S. og alle andre som måtte lure: ja, Skavlan var hyggeleg og det var ein fin gjeng som arbeidde med produksjonen. Eg hadde fælsleg lyst til å stele med meg ein "Først & sist"-kopp, fordi den var god å halde i. Men eg er for godt "oppdrien".
PS! Kven er "anonym" som posta no sist? Det var ein hyggeleg kommentar, og eg skulle gjerne visst kvar eg skulle sende gode tankar.

6:10 p.m.  
Anonymous the eye said...

raggedy-ann rules!!!

12:32 a.m.  
Blogger Polarprinsessa said...

Fabelaktig Ragnfrid! Æ så dæ på Skavlan, og tenkte at hvis det hadde vært æ som satt der, så hadde æ kanskje blitt stum. Men du snakka så bra førr dæ og så ikkje nervøs ut engang! Forresten har æ akkurat lest Dobbeltgjengaren, og meine at den bør sendes på radio.

9:01 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home