tirsdag, mai 31, 2005

Når unge folk må skrive om deg på sidemålseksamen

Eg kjenner at no har eg nådd målet, eg kan pakke saman og kvile på bokstavane. Nett no sitt utrangla russ i det ganske land og sveittar over ressursheftene sine og forsøker å finne på noko vettugt å seie om teksten til Ragnfrid Trohaug, i tilfelle dei får ei oppgåve der denne teksten kjem til nytte under sidemålseksamen. Eg kan ikkje tenkje på noko gjevare for ei som er oppvoksen med stilbunkar og norsklektormor.

4 Comments:

Anonymous inga said...

Heldige unge folk, og heldige deg!

12:14 p.m.  
Blogger ErikB said...

Det var desverre ingen oppgaver som gikk direkte på teksten din...

10:18 p.m.  
Blogger Ragnfrid Trohaug said...

Det var som søren! Jeg hadde mange gode oppgaveformuleringer i hodet. Men bare tanken på muligheten, tanken på at alle satt der (de som forberedte seg da, det er det kanskje ikke alle som gjør) måtte ta inn teksten min, fordi det KANSKJE ble oppgaveformulering i forhold til den, er glimragende.
(har du innside info?)

2:26 p.m.  
Blogger Lutea said...

Dem heftan e rein terror.. kommer aldri noe godt ut av dem. Bare masse freekie dikt av Hilde Hagerup og e mest stereotype fortellinger om ungdom.. men de engelske heftan e enda verre så det e en trøst :P

Men speeking of Ragnfrid Trohaug og hennes forfatterskap så fikk vi en oppgave på årsprøven i norsk (valgfritt om man ville skrive sidemål eller ikke, og vi får gamle eksamenshefter og oppgaver(bare til opplysning)). Jeg og en venn av meg valgt en oppgave om å skriv om sitt forhold til bøker eller om en leseropplevelse man hadde hatt. Hun løftet Ragnfrid fram som et lyspunkt i en del av litteraturverden som ellers består av nesten totalt mørke ;) så undommen digger frøken Trohaug you know..

11:59 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home