fredag, februar 11, 2005

Det finst berre ein Tormod Haugen

Eg forsøker å finne ut kva som er så bra med forfattaren Tormod Haugen, kvifor eg no, lenge etter eg har blitt vaksen, og kanskje for vaksen, skjelv når eg les om Joakim og Zeppelin. Dette har eg forsøkt å seie noko om i dagens Klassekampen, i God bok-spalta. Den finst diverre ikkje på nett, så det er berre å springe til næraste Narvesen. Haugen må tru eg er etter han. Eg skryt av han så fort eg får høve. Og eg meiner det.

5 Comments:

Blogger Susanne said...

psst! haugen? eller haugland? er der to af dem, de TH-forfatterfiduser? ikke vidste jeg!

8:48 p.m.  
Blogger Ragnfrid Trohaug said...

Tormod Haugen. Han var en av de der revolusjonerte barne- og ungdomslitteraturen i Norge på syttitallet. Med Haugen gikk BU-litteraturen fra å være programmatisk og pedagogisk postulatlitteratur, til å få en kunstdimensjon, både språklig og formmessig. Han er virkelig fin og merkelig.

11:55 a.m.  
Blogger Susanne said...

man skal vente længe for at få sin avis i disse tider -- fin tekst, ragnfrid! men jeg ømmede mig lidt over modermordet i starten af teksten, gjorde lidt ondt på mig og angela carter -- selvom jeg kan se logikken, at gøre op med masken for at skrive så følelsesfuldt om haugen som du gør.

1:35 p.m.  
Blogger Ragnfrid Trohaug said...

He, he. Der gjennomskuet du meg. Jeg kan godt like Angela Carter. Men det er dette med å klare å få brukt poengene sånn som man vil. Hva sier vår internskandinaviske kommentator på plass i Stockholm om den siste utviklingen i litteratur og levd-liv debatten? Jeg er over meg av beundring for Åmås sin kløktige markedsføring.

1:47 p.m.  
Blogger Susanne said...

jeg synes østrems tekst er absurd. ørstaviks kortfattede svar er det maksimale man kan sige i den sag, synes jeg.

4:09 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home