søndag, desember 19, 2004

Dagens ord fra Trohaug

Det snør vaskebjørner og neseslektninger i Bergen for tiden, men jeg er mest opptatt av at Sentralbadet står i fare for å stenges. Her er min søndagskommentar i BT.

10 Comments:

Blogger Sigrunn said...

Vaskebjørner?

På tide at du ga lyd fra d...har ikke skreve noe siden tirsdag...

Har du sjekka ut bloggen min i det siste? D e en nyhet som ligg der å venta...

1:25 p.m.  
Blogger Sigrunn said...

Buhuu...så bassenge forsvinn, big deal!

Veit du korfor e ikke lika kommunepolitikk? Fordi dem alltid snakka om sånne filleting. For tia e kommunepolitikkeran i Brønnøysund opptatt me å krangel om at vi burd få et større basseng. Men i Brønnøysund e d bare 19 folk som give a deam om vi får nytt basseng eller ikke og nesten alle dem sitt i kommunestyret (en av dem e forøverig faren min).

Enig i at ting som basseng må ligg sentralt. Så hvis dem finn på å legg det nye bassenge i Brønnøysund langt utafor byen, så kan d hend at e låna poeng i kommentaren din å skriv sinte brev i avisa. Men i følge min far planlegg dem bare ting som ligg sentralt...

Mein du å fortell me at Bergen med sine 229 513 innbyggere bare har et basseng?

Jeg skrev enda mer på denne kommentaren men den blei litt lang...kremt...så jeg har lagt den ut på lutealivesforever i stede

2:01 p.m.  
Blogger Elandria said...

Det med at de stenger de små lokale svømebassengene til fordel for de store badeanleggene er et kjent fenomen. Her i Harstad har de stengt svømmebassenget på Kanebogenskolen til fordel for et stort anlegg (grottebadet) i sentrum. Det nye anlegget er "mye bedre". Der kan man være så lenge man vil. Man kan spise der og boltre seg i forskjellige aktiviteter inni selve anlegget. De har vannsklie, bølgebasseng, terapibasseng, tyrkisk badstue, stort baseng med 1, 3 og 5 meter og så videre. Fantastisk ikke sant? Vel, problemet er bare det at bilettprisene har endret seg litt. De har gått fra 30 og 60kr til 90 og 120kr... Før kunne man for 30kr ta kun badstue. Nå må man kjøpe hele pakken.

Svømmeundervisning hadde jeg personlig kun i 3.- og 4.klasse. Alt annet har kommet fra bassengturer med foreldrene mine i lokale billige svømmehaller. Takket være dem tok jeg 1000meters-knappen i 4.klasse. Dette er noe nesten alle barn i Harstad vil gå glipp av. Hvilke foreldre har råd til å betale 210-330 kroner (et barn med en eller to foreldre) hver lørdag? Hvis de har flere barn er det snakk om å plusse på 90kr per stykk... Idiotisk spør du meg. Men hvilke politikere spør vel mannen/kvinnen i gaten om slikt...?

6:01 p.m.  
Blogger Ragnfrid Trohaug said...

Nettopp Elandria! Der traff du spikeren på hodet. Alt skal bli lukseriløse velværesentre, derav høye priser. Det folk trenger er et ok sted å lære seg å svømme-

7:13 p.m.  
Blogger Torunn said...

Her i Bodø legges nesten alle skolebassengene til fordel for Nordlandsbadet.
Personlig lærte jeg ikke å svømme mens jeg gikk på skolen (det var sykehusbassenget som måtte til) enda vi på Østbyen hadde dobbeltime i svømmehallen annen hver uke. Enten må svømmeundervisningen ha vært dårlig eller så må det ha vært noe feil med meg, i hvert fall blir ikke svømmeundervisningen noe bedre av færre timer.

(Og når de først skulle stenge skolebassengene kunne de godt gjort det før jeg begynte på ungdomsskolen slik at jeg hadde sluppet svømmingen.)

9:52 p.m.  
Blogger Sigrunn said...

Ka slags difunksjonelle kommuner e d dokker bor i folkens. I Brønnøysund bor d fem tusen menneska. Vi har to svømmebasseng begge e knytta opp mot sentrale skoler. Alle som går på et klassetrinn kor dem har svømming får svøm gratis på fritia. Ellers betal ingen mer enn 70 kr for å svøm, og hvert år går svømmebassenge med et underskudd på over 500 000 kr (fikk talle fra min far selv) som kommunen dekka... Korfor har ikke dokker andre d sånn?

Har dokker forresten merka at de her bloggan har utvikla se tell vårres diskusjonsforum, og akkurat no e d svømming vi alle e opptatt av...

4:37 p.m.  
Blogger Sigrunn said...

disfunksjonel kanskje...d va den der dysleksien ..he he d e go å ha å skyld på når e skriv ting feil...

12:04 p.m.  
Blogger Elandria said...

Ja, Lutea har et poeng der. Jeg har forresten lagt merke til at jeg er den eneste av oss som ikke har en "diskusjons-blogg". Jeg har kun den med historien om Lady Elandria: http://ladyelandria.blogspot.com/. Nå har jeg derfor skaffet meg en "diskusjons-blogg" til meg selv også. The real me: http://behindeverything.blogspot.com/. Dere kan finne en link til den på "Historie-bloggen" også.

Jeg er kanskje litt ute på reklamefrontene nå, men jeg følte meg liksom litt utenfor... :-P Savner dere alle sammen... Go LUB-jentene!!!!

12:14 p.m.  
Blogger Sigrunn said...

E ikke d en diskusjonsblogg når vi har litteratur til felles? E vil si d...

Men d e fint me den gode nyheten...

5:04 p.m.  
Blogger Sigrunn said...

Og e savna d også Elandria...og alle de andre...

5:05 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home